START DIN YOGA PRAKSIS - SÅDAN GØR DU

Dagligdagen skal helst være én vi elsker med dets rytmer, rutiner og den ro det giver at gøre det sammen igen og igen. For mig betyder rutiner og rytmer en masse forskellige ting, men bl.a. at have min daglige yoga praksis. Denne lille rutine i at møde mig selv på yoga måtten hver dag er meget betydningsfuld, da den giver mig overskud, ro og glæde til livet.

Hvis du vil i gang med mere yoga så anbefaler jeg at du tager følgende skridt:

🌱Plant først tanken: Begynd at visualiser at du laver yoga. Når vi visualisere ting i vores indre, så er der større chancen for det sker, for vi har allerede set og gjort det. Hjernen kender ikke forskel på om det vi ser er virkeligt eller forestillet. Så start din praksis i tanken.

💪 Kick-start vanen: Tag aktion og gør din første spæde handling mod at dyrke mere yoga. Det kan være at du køber yogamåtten, tilmelder dig et hold, en workshop eller begynder online. Men kick-start din nye vane med en handling af dedikation.

♥️ Sæt en intention for din praksis: Du er allerede godt på vej. Nu anbefaler jeg, at du sætter en hjertefyldt intention for din praksis. Det, der kaldes en Sankalpa på sanskrit. Dette er en intention forbundet med dit hjertes dybeste ønske. For ved at sætte en hjertefyldt intention med din praksis, giver du din praksis mening og et dybere formål. Dette er vigtigt for opretholdelsen af din daglige praksis, for nu har din praksis har et større formål, der går ud over dig. Mind dig selv om den intention hver gang du træder ind på måtten.

🤝 Lav en kontrakt med dig selv: Dette er vigtig. Hvor meget vil du praktisere ugentligt? Hvor mange gange vil du praktisere om ugen og hvor lang tid? Gør det overkommeligt, så du har succes. Skriv det ned og ‘stick to the plan’.

🧘Praktiser: Så er det nu du gør det du tænker, skriver og siger. Du har gjort alt forarbejdet. Du er klar. Tænk ikke for meget, men bare gå ind på din måtte og begynd med at trække vejret eller lav noget simpelt bevægelse som ‘kat & ko’. Du behøver ikke at gøre den helt store forkromede praksis med en kompliceret sekvens. Lav nogle solhilsner eller bevæg dig på en måde som din krop naturligt har brug for. Måske du tænder for noget online yoga.

👭 Gør det evt. med en ven/veninde: Alting er nemmere når man er to. Gør evt. hele forarbejdet med en ven/veninde, så I kan holde hinanden op på jeres nye vane.

🌀 Vaner tager tid, dedikation og praksis: Husk og vær opmærksom på at rutiner og vaner tager tid, dedikation og praksis. Vær tålmodig. At få en yoga praksis op at kører kræver at DU GØR DET igen og igen og igen, så det kan lagre sig i dine celler og blive en bevidst del af dig og det du bare gør helt naturligt.

Jeg ved alt dette er lettere sagt end gjort. Jeg har været dér og efter 20 års praksis kan jeg med hånden på hjertet sige at det at etablerer min egen selv praksis tog lang tid. Men belønningen er så stor. Mere overskud, glæde og tilfredshed i livet.


BRUG FOR ET KÆRLIGT SKUB?

Her er fire andre måder du kan komme i gang med yoga sammen med en god og certificeret yogalærer.

1.BEGYNDER WORKSHOP: En yogateknisk workshop hvor du får tegnet dine personlige yoga streger på måtten.

2. SELVPRAKSIS MASTER KURSUS: Et dybdegående yoga kursus i at etablere din egen personlige spirituelle yoga praksis.

3. PRIVAT YOGA FORLØB: 3, 5 eller 8 sessioners forløb, hvor du får hands-on justeringer til at fornemme hvordan din krop skal stå i de forskellige yoga stillinger.

4. ONLINE: For 49 kr måndeligt kan du dyrke yoga med mig online. Med over 90 klasser i dynamisk yoga, meditationer, kontor yoga og langsom og rolig yoga, er der rigeligt til at komme godt igang.

Rigtig god fornøjelse!

Spørgsmål: Skriv til ml@mariestroybergyoga.com

Comment